Scuarul Asachi

Vineri, 30 iunie 2023, 16:00-19:00
str. Pușkin 20
CicloCultura – atelier de mentenanță a bicicletei cu Eugeniu Țurcan

Atelierul CicloCultura vine cu două activități în calitate de ofertă: un atelier privind mentenanța bicicletei care va avea loc pe 30 iunie 2023, între orele 17:00 și 19:00, înainte de Masa Critică din iunie alături de Eugeniu Țurcan, și un seminar dedicat siguranței în trafic care va avea loc pe 1 iulie 2023, ora 15:00 și va fi condus de Eugenia Gligor.
Scopul acestor activități constă în oferirea unei oportunități de instruire membrilor comunității culturale independente, în special femeilor și celor care încă ezită să aleagă bicicleta în calitate de mijloc de transport. În felul acesta încurajăm biciclistele și bicicliștii să participe la Masa Critică din 30 iunie 2023, ora 19:00 și alegem să promovăm transportul alternativ în Chișinău.

Eugeniu Țurcan – ciclist, pasionat de biciclete și coordonatorul Atelierului CicloCultura. Este deasemenea activ în calitate de meșter la Casa Zemstvei și expert în repararea bicicletelor.
Eugenia Gligor – activistă

Atelierul CicloCultură a fost amenajat în anul 2019, în incinta centrului cultural Casa Zemstvei, cu scopul de a servi doritorilor în calitate de spațiu de reparație, instruire și comunicare. Atelierul se adresează membrilor comunității culturale (utilizatorilor și vizitatorilor centrului), care au decis să renunțe la mașina personală în calitate de mijloc de transport poluant, costisitor și care provoacă ambuteiaje, în favoarea celui alternativ și ecologic cum este bicicleta. Programul atelierului prevede organizarea unor sesiuni de instruire, tot aici sunt pregătite plimbările și proiecțiile de film organizate în cadrul masei critice din Chișinău, pot avea loc expoziții și alte evenimente organizate cu scopul promovării cicloculturii în oraș.