Ateliere

În cadrul programului Zilelor Spațiului Public 2018 vor avea loc o serie de ateliere dedicate atât tinerilor artiști, cât și copiilor din zonele rezidențiale ale Chișinăului.

Intervenții artistice în spațiul public, atelier cu participarea artiștilor din Cehia Vladimir Turner și Martina Machovicova

16-19 mai 2018 – Chișinău
25-26 mai 2018 – Tiraspol

Atelier este destinat tinerilor artiști de pe ambele maluri ale Nistrului, care își doresc să învețe despre conceptul de intervenție în spațiul public și să exploreze diferite tehnici de lucru specifice domeniului.
Lucrările realizate în cadrul atelierului vor fi prezentate public la Chișinău, în cadrul programului cultural al Zilelor Spațiului Public 2018, Sâmbătă, 19 mai 2018, ora 17:00. Punct de întâlnire: Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” , str. Maria Drăgan nr. 1, Chișinău.

DA, și din artă se poate, seminar interactiv de antreprenoriat în arte facilitat de Martin Q Larsson, KLUMP Subtopia Kulturinkubator, Suedia.
Un atelier care se adresează tinerilor din Moldova, în special studenților de la arte, pentru a-și dezvolta gândirea și abilitățile antreprenoriale, încurajându-i să își creeze propriile oportunități în domeniul artistic.
Activitatea va avea loc pe 24 mai 2018, între orele 10:00 – 13:00, în Sala mică, Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Sciusev 103.
Înregistrați-vă la seminar aici

Ateliere de lucru creativ pentru copii, organizat în colaborare cu Centrul pentru Critică Politică ” La graniță” din Cieszyn, Polonia, care se va desfășura în parcul Zaikin;
Jocuri de curte
Vârsta – 8 – 10 ani
Scopul atelierului este familiarizarea copiilor cu jocuri din curtea care sunt practicate în Cieszyn. Participanții la atelier vor prezenta propriile jocuri preferate din curte. Acesta va fi un motiv pentru a porni un dialog despre modul în care copiii din Polonia și Moldova își petrec timpul liber primăvara și vara. Ce este comun și ce este diferit. În a doua parte a atelierului, copiii vor desena pe material modul cum își petrec ei timpul liber. Înainte de asta, copiii din Cieszyn își vor picta propriile povesti pe acest subiect pe aceeași țesătură. Vom crea o lucrare comună pe care o vom atârna în curte.

Țesut din memorie
Vârsta – 8-10 ani
Participanții la atelier vor aduce din locuințe bucăți de țesături, bumbi. Aceste lucruri își au propriile povești. Copiii trebuie să spună aceste istorii în fața camerei. Mai târziu, aceste lucruri vor fi cusute pe țesătură. Putem, de asemenea, să desenăm ceva. Vom face o față de masă împreună în acest fel. Va fi o față de masă cu multe amintiri și povești. Vom folosi această față de masă în timpul unui picnic pe care îl vom pregăti împreună cu copiii pentru vecinii lor.

Activitățile vor avea loc Sâmbăta, 26 mai 2018, începând cu ora 13:00, în Parcul Zaikin, intersecția str. Iv. Zaikin și Sf. Andrei, Chișinău.

Descarcă #ZSP_Program_RO 
Cкачать #ZSP2018 программа
Download #ZSP2018 program EN

A 3-a ediție a Zilelor Spațiului Public este organizată de Asociația Oberliht din Chișinău în colaborare cu Centrul de Informare Legală Apriori  din Tiraspol, cu sprijinul Uniunii Europene, oferit prin Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD: Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр, precum și al  Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova, Institutului Suedez, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Artslink și Erasmus+.
Parteneri: Centrul de Urbanism, Cinematograful Buiucani, Centrul de Artă Contemporană KSA:K, Masă Critică, Laborator MIEZ, Pretura Sectorului Botanica, Pretura Sectorului Ciocana, Political Critique, Tranzit.ro Iași, Subtopia, Facultatea de arte plastice, decorative și design, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice.
Parteneri media: Art Ploshadka, Briciul, #Diez, Locals.md, Ziarul de Gardă, Orașul meu, Platzforma, Urbana.md, Youth.md.

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactați la:
tel: 022 286317, 079910102
email: info@oberliht.org
oberliht.org/zsp